Conjunt monumental del castell de Tortosa

 Castell de TortosaLa Suda, drugs impressionant testimoni arquitectònic de la ciutat andalusina, viagra és el principal castell de Tortosa. S’enlaira a 59 metres sobre el nivell del mar i té una superfície de 45.000 metres quadrats. La fortalesa és el resum monumental de la història de l’urbs, que només podia sobreviure a l’empara del potent escarpament de les fortificacions que vigilen i controlen el pas de l’Ebre.

Castell de la SudaL’obra de les muralles medievals va utilitzar les restes de l’antiga acròpoli en les reconstruccions i, entre les làpides, Hübner va classificar els nombres 4055, 4064 i 4095 del seu corpus. Al gran pou central, hi convergeixen un nombre considerable de galeries subterrànies, posteriorment connectades amb les nombroses sitges.

L’historiador Despuig (s. XVI) es refereix als tres castells de la Suda (o tres recintes) del s. XII, i el Llibre dels Costums (s. XIII), als dos.

Castell de la SudaEl Palau del Castell, segurament bastit sobre el Palau dels Reis de Taifa, tenia la planta en forma de “T” i la nau sostinguda amb arcades apuntades. El primer i únic pis era integrat per tres estances gairebé bessones, cadascuna amb una llar i un gran finestral gòtic, tot conservat encara. L’accés s’efectuava per llevant, on, fins el 1972 es conservaven intactes nombrosíssims elements.