Castell de Tortosa

Castell de la Suda de Tortosa

El castell de la Suda o de Sant Joan és una fortalesa d’origen musulmà que sobresurt a la part més elevada del nucli antic de la bimil·lenària Tortosa.

Amb l’ocupació cristiana, aquest castell esdevingué presó pública, i més tard, residència reial. L’estructura del conjunt, però, va patir fortes modificacions als segles XV i XVII, quan les exigències militars obligaren a ampliar el tram de muralles i a construir diversos fortins. Després d’anys d’abandonament, la Guerra Civil va acabar de destruir el recinte. A principis dels anys 80 va ser restaurat i, en bona part, reconstruït, per acollir l’únic parador nacional de turisme de la demarcació de Tarragona.

De l’antiga edificació es conserven les muralles, arcades d’accés al recinte, la nau del Polvorí, el pati d’armes i un important conjunt de galeries subterrànies. Les diferents campanyes d’excavacions arqueològiques han aportat troballes d’origen romà, àrab, romànic i gòtic.

Declarat bé cultural d’interès nacional, se’n poden visitar parcialment les instal·lacions i les muralles. Des d’aquest castell s’obté una magnífica panoràmica de la ciutat de Tortosa, amb vistes sobre la vall de l’Ebre i el massís del Port.

WEB TURISME
www.turismetortosa.com

HORARIS
El castell de la Suda és Parador Nacional de Turisme. Funciona com a hotel.
És obert tot l’any.
Es pot visitar el recinte exterior, la recepció i el bar cafeteria.