Castell de Peníscola

Peniscolacastell

El castell de Peníscola, també anomenat castell del Papa Luna, és una fortalesa d’origen templer al punt més elevat del penyal de Peníscola (País Valencià), sobre el qual s’assenta la localitat homònima, que envolta el castell.

Aquest castell respon a un model de fortalesa convent creat a Terra Santa i difós als països de l’antiga Corona d’Aragó per l’orde del Temple, que ja l’havia assajat al castell de Miravet a mitjan segle XII.

Declarat monument historicoartístic nacional i bé d’interès cultural, es conserva en molt bon estat i constitueix un dels millors exemples supervivents d’arquitectura militar medieval al País Valencià i el castell templer més ben conservat dels Països Catalans i, sens dubte, un dels més ben conservats d’Occident.

Avui dia aquest castell templer pontifici és un focus d’atracció turística i s’ha convertit en un prestigiós centre cultural que acull nombrosos esdeveniments.

En definitiva, aquest edifici, amb més de 700 anys d’existència, és una porta per on es pot accedir a la vivència de la seva història i un lloc perfecte per al gaudi de l’oci i la cultura.

WEB TURISME
www.peniscola.org

HORARIS
Hivern
Del 16 d’octubre al Diumenge de Rams, de 10.30 a 17.30
Estiu
Del Diumenge de Rams al 15 d’octubre, de 9.30 a 21.30
Tancat únicament els dies:
1 i 6 de gener, 9 de setembre, 9 d’octubre i 25 de desembre
Servei de guies gratuït:
Setmana Santa, i del juny al setembre