Castell de Gardeny

Castell de Gardeny

El castell de Gardeny és un conjunt monumental situat damunt el turó de Gardeny, un dels dos turons de la ciutat de Lleida. Actualment el recinte consisteix en un recinte emmurallat amb les seues torres de guaita i baluards. Dins del recinte hi ha dos edificacions: la torre habitació, que és una construcció de dues plantes que a l’interior té diferents espais, i l’església romànica de Santa Maria de Gardeny.

El fet de constituir un complex templer alçat de nova planta que encara manté intactes els principals edificis del s. XII converteix aquest castell en un testimoni excepcional de l’arquitectura templera a la corona d’Aragó. La seva estructura presenta fórmules innovadores en el context del moment i es va inspirar, bàsicament, en models de l’arquitectura occitana del s. XII.

Aquest conjunt encara conserva bona part del perímetre de muralles, la torre habitació o torre mestra de dues plantes amb diverses dependències, una torre de l’homenatge adossada que acollia les dependències nobles de la casa i l’església conventual, un edifici singular que conserva un dels pocs testimonis a Europa de pintura mural en edificis templers.


WEB TURISME
www.turismedelleida.cat

HORARIS

Tancat desembre, gener i febrer
Del 01 de març al 23 de juny

  • De dilluns a divendres: tancat
  • Dissabtes, diumenges i festius: 10.00-13.30h

Del 24 de juny al 11 de setembre

  • De dimarts a diumenge / festius: 10.00-14.00h

dilluns tancat

Del 12 de setembre al 30 de novembre

  • De dilluns a divendres: Tancat
  • Dissabtes, diumenges i festius: 10.00-13.30h